Concrete Columns in Palo Alto

First on the list of objectives for this garden was creating a presence for this house. It was the most unassuming house on its block, directly across from the beautiful and historic Gamble Garden. The original landscape entirely hid the house from the street, and guests often drove right past, unable to locate the home they knew was there but couldn't see. Working with San Francisco architect Paul Rotter, we gave the house a new face. Guests now enter from the street, rather than the driveway, and pass through a columned entry terrace that leads to the front door.  At both sides new arbors give the house the heft that it had previously lacked. In back we added a swim-in-place exercise pool, a stucco privacy wall with raised planters, and a concrete columned arbor for the new outdoor kitchen.

Landscape design & photography: Chris Jacobson
Landscape contractor: Sam Gomez / Gomez Landscapes
Architect: Paul Rotter

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg